Terttu Röntynen, toiminnanjohtaja (s. -55) on koulutukseltaan psykiatrian sairaanhoitaja (-87), seksuaaliterapeutti (-07) ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja (-12).

Ennen perhekodin perustamista hän on työskennellyt nuorisopsykiatrian ja yleissairaalapsykiatrian osastoilla, mielenterveystoimistossa sekä viimeisimmäksi ennen perhekodin perustamista vanhainkodissa osastonhoitajana.

 

Kari Röntysen, toimitus- ja kasvatusjohtajan (s. -58) aikaisempi päätyö oli maanviljely. Psykiatrian sairaanhoitajaksi hän valmistui vuonna -97, perheterapeutiksi (TEO) –03 ja perheinterventiokliinikoksi –06 sekä voimavara- / ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi (-14). Kari työskenteli jonkin aikaa psykatrisen sairaalan kriisiosastolla ennen perhekodin perustamista.

 

Yrittäjäperheessä on menossa sukupolven vaihdos, jossa aikatauluna on Tertun eläkkeelle siirtyminen kesällä 2023, jolloin Maria siirtyy toiminnanjohtajajaksi. Karin eläkkeelle siirtyminen on suunnitteilla vuonna 2024 ja hänen tehtävänsä jakaantuvat talouspäällikölle, vastaavalle erityistyöntekijälle sekä kiinteistönhoitajalle.

 

Terttu ja Kari ovat olleet perustamassa Yksityisten perhekotien ja lastensuojelulaitosten yhdistystä LUJA ry:tä, joka on perustettu -04 kehittämään perhekotien ja laitosten toimintaa.

Yrittäjäperheessä on yhteensä neljä lasta; Tapani -78, Tuomas -79, Pekka -80 ja Maria -92 sekä yhteensä viisi lastenlasta.

Isäntäpe arkielämään liittyy läheisesti luonto, lukeminen, musiikki sekä koirat ja hevoset. Aika kuluisi hyvin myös lukien, tanssien, asuntoautoillen, golfaten ja moottoripyöräillen – mutta ehkä sitten eläkkeellä enemmän näitä:)