Tilat ja ympäristö

Himaharju sijaitsee Karin synnyinkotitilalla Luupuveden kylällä Kiuruvedellä. Vuonna -57 rakennettu ja vuonna -99 saneerattu päärakennus tarjoaa asuintilat seitsemälle lapselle. Elinantalon asuinyksikkö (-07) tarjoaa tilat seitsemälle tyttönuorelle ja Uusitalon asuinyksikkö (-19) puolestaan seitsemälle poikanuorelle.

Uuusitalon ja Elinantalon asuinyksikköjen yhteydessä sijaitsee myös yhteinen ruokala, jossa ruokailemme arkipäivisin koululounaan. Rakennuksen yhteydessä sijaitsee myös toimistotilat sekä henkilökunnan sosiaalitilat.

UT ja ET

Himaharjun sijainti maalaismaisemien ympärillä mahdollistaa monet eri aktiviteetit. Pihapiiristä löytyy mahdollisuuksia erilaiseen päivittäiseen tekemiseen ja harrastamiseen. Uima-allas ja savusauna ovat kesäisin kovassa käytössä. Vanhaan riiheen rakennettu monitoimiareena toimii kesällä ja talvella sählyn peluussa, skeittauksessa ja keppihevostenkin ratsastusalueena.

Luonnonläheisyys tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi pyöräilylle, maastoratsastukselle ja kalastukselle.

ilmakuva2

 

Päärakennuksen takaa löytyy puutarha ja kasvimaa. Jokainen voi halutessaan saada kasvimaalta oman palstan hoitaakseen tai nauttia yhteisen alueen tarjoamista herkuista.

 

Talli ja maneesi antavat mahdollisuuden harrastamiseen eläinten parissa. Kaikki osallistuvat eläinten hoitoon ja halukkaat voivat toimia eläinten kanssa enemmänkin. Tällä hetkellä Himaharjussa asuu kolme hevosta, kolme pupua ja kaksi kissaa. Eläimet nauttivat päivittäisestä rapsuttelusta ja hoidosta. Hevosten kanssa pääsee hoitamisen lisäksi ratsastamaan, ajamaan tai työskentelemään maastakäsin. Maneesi (-14) mahdollistaa hevosten turvallisen liikuttamisen säästä huolimatta. Lisäksi se on suosittu ratsastusareena myös keppihevosten omistajille.

Eläimet ovat tärkeä osa Himaharjun yhteisöä ja toimintaa. Eläinten kanssa toimimisella ja niistä huolehtimalla tehdään tavoitteellista ja kuntouttavaa työskentelyä jokaisen lapsen ja nuoren kanssa. Eläinten kanssa toimimisesta voit lukea lisää toiminnan kuvaus -osiosta!

 

 

Entinen navetta on remontoitu harrastetiloiksi (-00) sekä harjoitus-asumista (-15) varten. Harrastetilat, tutummin pelisali, toimivat kokous- ja koulutustiloina. Sieltä löytyvät myös kirpputori, välineet bändi- ja karaokeharjoituksiin sekä erilaisiin peleihin ja leikkeihin. Pelisalilta löydät myös eri pelejä, kuten biljardipöydän, ilmakiekon ja flipperin.

 

Pelisalilla vietetään myös vuosittain yhteisiä juhlia, kuten vappu ja halloween -juhlat. Tila on muuntunut mukavasti myös vieraiden tapaamiseen ja synttäreiden viettoon.

Vierastilat läheisten ja ystävien majoittamista

varten sijaitsevat maneesin yhteydessä.

Vierastiloista löytyy tupa-keittiö, wc ja suihkutilat.

Moottoriurheilu on myös suosittu harrastus ja ajanviete. Moottoriurheilua voi harrastaa kukin omalla tasollaan ja tavallaan. Innokkaimmat harrastajat pääsevät osallistumaan joka tiistai moottorikerhoon, jossa harjoitellaan erilaisten koneiden huoltoa ja korjaamista sekä kartutetaan ajotaitoa. Mopotallista löytyy välineet pieniin ja isompiin korjauksiin. Lämpimässä tilassa onkin hyvä harjoitella korjauksen lisäksi renkaiden vaihtoa ja öljyjen tarkastamista eri ajoneuvoista. 

 

Läheisellä laavulla on mahdollisuus käydä paistamassa makkaraa ja tikkupullia. Varsinkin talvella nokipannukahvit ja nuotion herkut maistuvat ulkoilijoille.

Pihapiirissä sijaitsee Kiuruveden erityiskoulu. Koulussa on yksi opettaja ja vaihteleva, sen hetken tarvetta vastaava määrä avustajia. Kiuruveden erityiskoulussa opiskeleminen mahdollistaa yksilöllisen ja tuetun oppimisen peruskoulussa. Lisää koulusta ja sen toiminnasta voi lukea toiminnan kuvaus -sivulta.

 

Koulun vieressä sijaitsevassa Tainantuvassa (-05)  on mahdollisuus ohjattuun ja monipuoliseen käden taitojen harjoittamiseen; mm. kutomiseen, ompeluun ja askarteluun. Rakennus on myös osa koulun toimintaa; Tainantupa toimii tarvittaessa lisätyötilana ja siellä järjestetään käsityötunteja.